Gratis offerte

Soorten Dakbedekking

Jun 16, 2020

Soorten Dakbedekking
Gratis offerte

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen mogelijk:

Dakpannen, leien, bitumen, zink, shingles, EPDM dakbedekking, riet, en de lijst gaat door. Uw keuze voor type dakbedekkig zal vooral afhangen van het type dak dat u heeft, plat of hellend, uw eigen wensen en voorkeuren, en het beschikbare budget.

Dakbedekking is een van de belangrijkste aspecten van het uiterlijk van een huis. Het beschermt uw huis tegen de elementen en kan een geweldige manier zijn om waarde toe te voegen aan uw huis.

Als u een nieuw dak nodig heeft, is het belangrijk om de juiste aannemer te kiezen. Een goede dakdekker zorgt ervoor dat ze een verscheidenheid aan materialen en gereedschappen bij de hand hebben, zodat ze op elk type dak kunnen werken. Als ze niet hebben wat ze nodig hebben, zullen ze meer geld en tijd moeten besteden aan het vinden van wat ze nodig hebben. Vraag online referenties op en lees reviews om de juiste aannemer te vinden.

Hieronder omschrijven we de 2 meest populaire vormen van dakbedekking in Nederland.

  1. Dakpannen
  2. Bitumen

Pannendaken

Pannendaken zijn een populaire keuze voor huiseigenaren omdat het waarde toevoegt aan een huis en er goed uitziet. Pannendaken zijn ook geweldig voor huiseigenaren omdat ze relatief goedkoop zijn en snel kunnen worden geïnstalleerd. Dakpannen kunnen worden gebruikt op platte, hellende en zadeldaken. Sommige pannendaken zijn gemaakt van leisteen, andere zijn gemaakt van klei of andere natuurlijke producten. Er zijn veel soorten tegels en de meeste zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen, maten en texturen.

We kunnen een idee geven van waar u allemaal rekening mee moet houden en een geschatte tijdlijn op basis van jaren ervaring, maar uiteindelijk zijn er verschillende factoren die de kosten van uw dak kunnen beïnvloeden.

Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het volgende:

  • De grootte van uw dak
  • Het type of de stijl van het dak dat u heeft
  • Hoeveel dakgoten of ventilatieopeningen uw dak heeft
  • De gebruikte materialen

Bitumen dakbedekking

Bitumen is uiterst geschikt als dakbedekking voor platte daken zoals veranda’s, dakkapellen, aanbouwen of schuren en garages. Het dakleer wordt over het algemeen geleverd in rollen en kan op maat worden gesneden om aan de specifieke vereisten van de toepassing te voldoen. Bitumen dakbedekking wordt vervaardigd uit een combinatie van natuurlijke cellulosevezels en synthetische polymeren. Deze combinatie maakt het dakteerpapier flexibel, duurzaam en bestand tegen UV-degradatie. Het is bestand tegen hoge temperaturen en de chemicaliën die worden gebruikt bij het reinigen en onderhouden van het gebouw.

Bij toepassing van bitumen als dakbedekking op een plat dak is het van belang dat de bitumen in een dunne laag wordt aangebracht zodat het dak niet inzakt. Ook is het belangrijk dat de bitumenlaag egaal en glad is. Het bitumineuze materiaal (ook wel dakleer genoemd) is geliefd omdat het budgetvriendelijk is en ook nog eens eenvoudig te installeren is.

Published On: juni 15th, 2022 / Categories: Dakbedekking /