Gratis offerte

Zonnedakpannen

Jun 16, 2020

Zonnedakpannen
Gratis offerte

Wat zijn zonnedakpannen?

Met name mensen die niet van de zonnepanelen op het dak houden, tonen interesse in het als dakpan vermomde zonnepaneel, zogenaamde zonnedakpannen. Zonnedakpannen zijn dakpannen met daarin geïntegreerde zonnecellen. Zonnedakpannen zijn een uitstekende keuze wanneer u gebruik wilt maken van de natuurlijke energiebron. Het is een soort daksysteem waarbij de zonnecel energie opwekt en de elektriciteit wordt opgeslagen in de batterijen van het zonnepaneel.

Deze dakpannen zijn dus eigenlijk zelf kleine zonnepanelen.

De opgeslagen elektriciteit wordt vervolgens door het huis gebruikt om de apparaten in het huis van stroom te voorzien. Dit systeem kan worden gebruikt voor de elektriciteit of zelfs voor het warme water. We noemen zonnepanelen in dakpannen ook wel ‘zonnepannen’ of ‘zonnedakpannen’. Ze kunnen op bijna alle soorten daken worden toegepast. Het zonnedakpannensysteem is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om uw eigen elektriciteit op te wekken. Zonnedakpannen kunnen in vele kleuren, stijlen, vormen en maten worden vervaardigd.

Er zijn verschillende soorten zonnedakpannen.

U kunt kiezen uit basis zonnedakpannen, zonnedakpannen met geïntegreerde zonnecellen, zonnedakpannen met geïntegreerde zonnepanelen en zonnedakpannen met geïntegreerde accu’s.

  • Basis zonnedakpannen hebben een klein zonnepaneel dat zeer weinig stroom produceert.
  • Zonnedakpannen met geïntegreerde zonnecellen hebben een groter zonnepaneel dat meer stroom produceert.
  • Zonnedakpannen met geïntegreerde zonnepanelen hebben een groter zonnepaneel dat veel stroom produceert.
  • Zonnedakpannen met geïntegreerde accu’s hebben een grote accu die de opgewekte energie opslaat.
Published On: november 11th, 2022 / Categories: Dakbedekking, Pannendaken /