Gratis offerte

Wanneer is het tijd om uw pannendak te vervangen?

Jun 16, 2020

Gratis offerte

Hoe lang gaan dakpannen mee?

De levensduur van betonnen dakpannen is zo’n 40 jaar, keramische dakpannen gaan zo’n 75 jaar mee. De levensduur van kleien dakpannen is zo’n 50 tot 100 jaar. Uw dakpannen zijn aan vervanging toe als ze poreus worden en lekkages veroorzaken. Dit kunt u zelf controleren door op de pannen te tikken

Belangrijk om te weten is dat dakpannen van klei duurzamer zijn dan dakpannen van beton en daardoor voor een langere periode kunnen worden gebruikt. Het is ook belangrijk om te weten dat dakpannen van klei in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar zijn, maar het is altijd aan te raden om de meest duurzame tegels te kopen die er zijn. De meeste kleidakpannen op de markt zijn gemaakt van gebakken of ongebakken klei. Ongebakken kleidakpannen zijn doorgaans duurder dan gebakken dakpannen.

Als de tegels te dun zijn, zullen ze barsten. Als uw dakpannen gebarsten, gebroken of lekkend zijn, dan is het tijd voor vervanging. Als u een nieuw dak op uw huis wilt laten plaatsen, dient u eerst contact op te nemen met een dakdekker. Zij begeleiden u door het hele proces van het plaatsen van een nieuw dak.

Dakdekkers

Als er water doorheen sijpelt, is het tijd voor een nieuw dak. Als u te maken heeft met dakvervanging, is het belangrijk om een professional in te schakelen. Dakdekkers hebben een speciale opleiding en weten hoe ze de klus goed moeten klaren. De meeste mensen willen een dakdekker inhuren die ervaring heeft met dit soort werk. Zij weten hoe ze ervoor kunnen zorgen dat het werk goed wordt gedaan. Een professionele dakdekker weet de juiste manier om dakpannen, leisteen en andere soorten dakbedekkingsmaterialen te installeren. Ze weten ook welke materialen het beste zijn voor uw huis en het milieu. Dakdekkers weten ook welke producten nodig zijn tijdens het installatieproces.

Een dakdekker zorgt ervoor dat uw dak veilig is. Ze zullen u ook helpen de beste plaats te vinden om de dakpannen te plaatsen en de meest effectieve manieren om eventuele problemen op te lossen.

Published On: juni 14th, 2022 / Categories: Pannendaken /