HS Dakdekker Dakisolatie Plat Dak

Uw platte dak isoleren?Kleine reparatie? Lekkage? Complete renovatie? Neem vandaag contact met ons op.

Uw lokale dakdekker voor al uw dakwerkzaamheden in en om Alkmaar. Wij zijn al meer dan 10 jaar werkzaam door heel Nederland en staan bekend om onze concurrerende tarieven en vakmanschap.

TERUGBEL VERZOEK

  HS DAKDEKKER - DAKISOLATIE PLAT DAK

  Plat dak isolatie

  Dakisolatie voor een plat dak aanbrengen? Isoleren kan van binnenuit of van buitenaf. De veel gebruikte termen voor isolatie van platte daken zijn koud dak, warm dak en omgekeerd dak. Met deze benaming wordt iets gezegd over de plek waar de dakisolatie wordt aangebracht.

  • Warm dak (isolatie aan de bovenzijde van de draagconstructie)
  • Koud dak (isolatie aan de onderzijde van de draagconstructie)
  • Omgekeerd dak (isolatie aan de bovenzijde van de dakbedekking)

  Een plat dak isoleren van buitenaf

  De isolatie van een plat dak gebeurt van buitenaf volgens de warmdakmethode. Het isolatiemateriaal wordt dus aan de bovenzijde van de draagstructuur van het platte dak aangebracht. Deze isolatielaag wordt afgewerkt met een bekleding of een waterwerende deklaag. Men gebruikt deze methode dikwijls bij het plaatsen van isolatie in een garage of schuur.

  Bij het isoleren van een plat dak wordt de voorkeur gegeven aan het warme dak. Het risico op vochtproblemen, scheuren en uitzetting wordt op deze manier geminimaliseerd. Daarnaast is de isolatiewaarde van een warm dak het hoogst omdat het het minst vatbaar is voor schommelingen in de temperatuur. Als op het platte dak géén bitumen of andere dakbedekking aanwezig is, kan het dak geïsoleerd worden met PIR. Aansluitend wordt er bitumen of een andere afwerking op aangebracht.

  Een plat dak van binnenuit isoleren

  Het isoleren van een plat dak van buitenaf is geen eenvoudige opgave. Indien het een plat dak is op uw bestaande woning, dan dient u het volledige dak te vervangen. Daarom is het voor platte daken op bestaande woningen een stuk eenvoudiger om van binnenuit te isoleren volgens de ‘koud dak methode’. Bij deze isolatiemethode past men het isolatiemateriaal toe ónder de dakbedekking en ónder het dakbeschot.

  Een nadeel van een koud plat dak is dat er geïsoleerd zal moeten worden met open isolatiemateriaal zoals minerale wol (glaswol of steenwol, bijvoorbeeld Rockwool). Dergelijke wolsoorten scoren op het gebied van isolatie lager dan bijvoorbeeld PIR, waardoor je in de regel een dikkere laag isolatie zult moeten aanbrengen. Bovendien loopt u met een koud dak een verhoogd risico op het ontstaan van vochtproblemen, doordat ventilatie en condensatie extra aandacht vragen bij het aanbrengen en afwerken. Daarom is een folie essentieel!

  Omgekeerd dak: variant op warm dak

  Er is naast het warme dak en het koude dak nog een derde isolatiemogelijkheid voor een plat dak: het omgekeerde dak. Het betreft hier de daken waarop grind, tegels of andere ballast liggen. U kunt het omgekeerde dak het beste vergelijken met het warme dak. Alléén, bij het omgekeerd dak wordt gebruik gemaakt van de bestaande dakbedekking. Heeft u bijvoorbeeld bitumen dakbedekking, dan vormt het bitumen uw waterdichte afdeklaag. Hier bovenop wordt het isolatiemateriaal aangebracht. Om het isolatiemateriaal op zijn plek te houden heeft u een laag ballast zoals grind of tegels nodig, maar u kunt ook kiezen voor een houten afwerking. Door het feit dat de bestaande dakbedekking in tact kan blijven, is het omkeerdak een geliefde optie om een bestaand plat dak probleemloos te isoleren.

  Advies over materialen voor het isoleren van uw plat dak

  Het kiezen van de juiste methode en het juiste materiaal is bij het isoleren van een plat dak van essentieel belang. Benieuwd waar en hoe u uw plat dak het beste kunt isoleren? Laat u door ons van advies voorzien over de juiste isolatiemethode en de beste materialen voor het isoleren van uw platte dak. Neem contact met ons op en wij helpen u bij het vinden van een goede en betaalbare oplossing.

  We staan voor u klaarVolledige Service

  Dakvernieuwing
  Dakaanleg
  Dakreparatie
  Daklekkage
  Dakonderhoud
  Dakrenovatie
  Gratis Dakinspectie

  Wij reageren direct!Contact

   Neem vandaag contact op voor een Gratis Dakinspectie!

   HS DAKDEKKERDé dakspecialist voor de regio Alkmaar

   Voor het compleet vernieuwen van uw dak, inclusief zonodig de dakconstructie, bent u hier op het juiste adres.

   1
   Dakonderhoud

   Hoewel een dakreparatie in de meeste gevallen een goede oplossing biedt, is het natuurlijk beter om schade aan uw dak te voorkomen. Wij raden u daarom aan om eens per twee jaar dakonderhoud uit te laten voeren door HS Dakdekker uit Alkmaar. Wij controleren uw dak dan op (beginnende) slijtage of andere problemen, om een serieuze beschadiging aan uw dak of dakbedekking te voorkomen.

   2
   Plat dak of pannendak

   Wij zijn een dakdekkers bedrijf dat gespecialiseerd is in zowel pannendaken als platte daken. We voorkomen natuurlijk liever herstelwerkzaamheden maar voeren deze natuurlijk graag voor u uit. 24/7 spoedservice. Gratis dakinspectie. De specialist in de regio Alkmaar.

   3
   Wat kost de reparatie van mijn dak?

   Om de kosten te kunnen bepalen van uw dakreparatie in Alkmaar en omstreken doen wij gratis en geheel vrijblijvend een dakinspectie. Aan de hand van wat wij vinden kunnen we de kosten voor u berekenen en uw reparatie desgewenst direct voor u uitvoeren.

   24/7 SPOEDSERVICE
   BETAALBARE OPLOSSINGEN

   Werk aan uw dak? HS Dakdekker staat voor u klaar!

   Werkzaam in de regio Alkmaar

   Klant Beoordelingen

   Wat onze klanten over ons zeggen

   Zeer tevreden over de geleverde diensten. Probleem snel opgelost en zeker niet duur vergeleken met andere offertes.

   Richard - BUSSUM

   Na een gratis dakinspectie kwam er wat achterstallig onderhoud boven water wat direct opgepakt is. Vriendelijke werklui.

   Mevr. Jorritsen - HILVERSUM

   Ik zou HS Dakdekker zeker aanraden bij bekenden. De heren waren vriendelijk en hadden verstand van zaken. 2 dagen aan mijn lekkage gewerkt en alles is weer als nieuw.

   Femke - NAARDEN

   Nette heren die al de volgende dag bij mij aan de slag konden tegen een zachte prijs. Probleem direct verholpen, wij zijn zeer tevreden.

   A. Biesma - HILVERSUM
   Direct contact? Klik hier om te bellen